kunst en ontmoeten tijdens winkelen

kunstIn het kader van Springdance  stonden er kabines in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, waar je je hoofd in kon steken, door een zwart doek, als betrof het een ouderwetse fotocamera. Terwijl je met je schouders er ontspannen tegenaan kon hangen, kreeg je tegenover je een jongens of meisjes gezicht te zien, dat je met de ogen bleef aankijken,  vijf minuten lang. Stil staan bij ontmoeting en wat er met je gebeurde was het idee.  Een installatie van Benjamin Vandewalle. Leuke ‘kunst’ zo midden in een druk shoppingcentrum.

Ik raakte echt wel in het nu, zo met een leuk geconcentreerd meisjesgezicht tegenover me. Ik sloeg een keer de ogen neer, moest wel eens glimlachen, dacht ook wel eens hoelang gaat dit nog duren en zo ging er wel meer door me heen. Op de een of andere manier krijg je ook een gezicht op je netvlies geïmpregneerd. Ik vind het een leuke ‘isolatie’ van een stukje menselijk contact in een hectisch shopping-centrum. Bovendien is er door de vorm een spelsituatie en een stukje veiligheid gecreëerd. Een leuke vorm van kunst. Ze had grijsblauwe ogen en een klein littekentje boven haar linker wenkbrauw. 😉

“Zo’n meisje of jongen die het contact met je aangaat zit anderhalf uur in de cabine dat wil zeggen dat hij/zij zo’n 15 ‘contacten’ achter elkaar aangaat, als er telkens mensen zijn”, zegt me een vrouw, die aanwezig is om vragen van omstanders te beantwoorden. “Ze hebben zelf getraind op concentratie en met meditatie”

Zo vind ik kunst leuk en zinvol. Zo confronteert het en zet het aan tot denken!

Ook vandaag nog te zien in HC en van 21 mei t/m 30 mei te zien op de stadhuisbrug van 15.00-19.30 (donderdags tot 21.00 uur) Geen toegangtickets nodig: gratis.

Gepubliceerd door

Thijs

Ik ben videomaker. schrijver en troubadour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: