Biografie van Thijs Hanrath

Biografie

Tijdens mijn universitaire opleiding Nederlands heb ik o.a. een groot bijvak gedaan van een jaar (10 uur per week) dat bestond uit taalexpressie, beweging/dans, theater en reflectie daarover, verzorgd door de voorloper van de HKU (Hoge school voor de kunst Utrecht). Ik ben 17 jaar troubadour geweest, schreef ook mijn eigen liedjes. Als troubadour ook veel gereisd in Frankrijk, Spanje en Latijns Amerika. In 2006 heb ik een pelgrimstocht gemaakt naar Santiago in Spanje. Daar heb ik in 2016 een boekje “Alles is weg ” over geschreven. Agnostisch van toon, kritisch tegen de achtergrond van de ideologie van de katholieke kerk. Hier meer info Hier is het nog te bestellen.

gevolgde cursussen, gemaakte produkties
Ik heb heel veel cursussen gevolgd op het gebied van taal, lied, muziek, theater, dans en cabaret veelal op (semi) professioneel nivo. Bij o.a. Maria Goos, Drs P, Hester Macrander, Ernst van Altena, Martin van Dijk, Martin Fondse en vele anderen. Ook heb ik in het Utrechts Studenten Koor en Orkest meegezongen. In theaterstukken meegespeeld o.a de Rhinoceros van Ionesco. Ik heb eigen cabaretprogramma’s gemaakt en heb in de finale van het Parnassus Cabaretfestival in Utrecht gestaan. Ben op een cd terecht gekomen van de stichting Conamus met een compositie op een tekst van Eric van Muiswinkel en ook wel eens een voordrachtsprijs gewonnen.

camjo/videoproducer
Ik heb voor de voorloper van spirit24, een themakanaal op internet, dat inmiddels als zodanig opgeheven is, zelfstandig zo’n 20 reportages gemaakt als camjo (camerajournalist)(van 2007-2010). Heb een dagopleiding gevolgd bij Syntra in Genk als videoproducer (2009-2010) Heb 2 cursussen ‘documentaire maken’ gevolgd bij Annelot Verhagen. En enkele cursusdagen ‘werken met de camera’ bij Claudia Tellegen.

Van 31-1-2017 tot 31-7-2017 had ik een werkervaringsplek bij i-did waar ik ‘organische bedrijfsfilmpjes’ maakte. Zie hier

In eigen beheer heb ik uitgegeven:
in 2000 de cd: ‘bestemming onderweg’ en in 2005 het boekje met cd: ‘Als ik iemand ben’. Ik heb voor de Jakobsstaf, een pelgrimstijdschrift negen liefdesverhalen geschreven van ‘pelgrims onderweg’
In 2015 volgde ik nog een cursus autobiografisch werken bij Stephanie Jansen en een opfriscursus schrijven bij Kelly Meulenberg.
Ik ben filosofisch aangelegd en probeer zo vaak tot de kern te komen. Denken opgrond van inzicht en ervaring.

dierenfilmpjes
In januari 2016 ben ik met behoud van uitkering een nieuw bedrijf gestart,  ‘Zeg het kort’ . Helaas mocht dat niet meer sinds januari 2017. Omdat ik zelfstandige was geweest mocht ik geen zelfstandige activiteiten meer ontplooien met deels behoud van uitkering. De website en het bedrijf  ‘Zeg het kort’ zijn inmiddels opgeheven. Ik heb een zeer goed lopende  dierenfilmpjesyoutubesite gehad,  Animal Delight. Vooral Bavianenfilmpjes, maar door ‘klachten’ over ‘aanstootgevende’ filmpjes, van dat wat ieder kind in een dierentuin kan zien en ook de nieuwe koers van Youtube… is deze site helaas uit de lucht gehaald. Dat gebeurt gewoon, zonder communicatie. Wat dat betreft vreselijk.

extra aanwijzing
1. Via het archief en via het lemma ‘blogs’ kun je het een en ander vinden van mij over ‘schrijven’ ‘video’en ‘liedjes’ van eerdere datum.
2. Van 31-1-2017 tot 31-7-2017 had ik een werkervaringsplek bij i-did waar ik ‘organische bedrijfsfilmpjes’ maakte. Zie hier

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: